8 mars 2009
16:30

Eksjö HC

Referat: Skillingaryds IS - Eksjö HC

Serien är avslutad men under söndagen träningsspelade Eksjö mot Skillingaryds IS i Movalla Ishall. Resultatet skrevs till 9-1 till hemmalaget, resultatet speglar dock inte matchen så bra.

1-0 i första
Det var inget utav lagen som direkt dominerade i inledningen. Lagen bytte chanser med varann där dock SIS skapade lite fler hetare lägen. Publiken fick se 1-0 efter åtta minuter, trodde man. Domaren dömde mål efter ett skott som tog klockrent i stolpen. Efter diskussion med linjemännen dömdes målet korrekt bort. Men bara två minuter senare får vi se ett äkta mål signerat Ronnie Pettersson i Skillingaryd, det blev också enda målet i perioden.

Tidig 2-0 ledning för SIS
Det tar bara två minuter för hemmalaget att utöka till 2-0 i mittperioden och det är efter Eksjö slarv som målet kommer till. Eksjö var inte alls ofarliga i matchen och skapade bra chanser men pucken ville inte in. Istället utökar Skillingaryd till 3-0 genom banans kung, Marcus Henriksson. Eksjö replikerade dock snabbt i och med reducerings mål av "Nässjö-kedjan" med Johan Eklund som målskytt. 4-1 kommer innan perioden är slut och matchen sågs väl nästan som förlorad.

Förlust med 9-1 till slut
Tredje perioden blir bara en transportsträcka som hemmalaget vinner med hela 5-0. Efter 6-1 ger Jens Blixt den lille målvakten Rickard Gustavsson, född 94, chansen i målet. Han får dock se sig överlistad tre gånger.

Summering
Matchen var inte alls så ojämn som resultatet visar, men Skillingaryd hade bättre skärpa i avsluten och levde mest på matchens bästa spelare Marcus Henriksson som gjorde 4 poäng (2+2) i matchen. Nästa match spelas om två helger då Mjölby HC står för motståndet.

Skillingaryds IS - Eksjö HC 9-1 (1-0, 3-1, 5-0)